Buxus mot, ik mot hem niet!

Wij hebben vandaag net als veel mensen uit onze buurt (Maaswijk, Spijkenisse) , de buxus planten uit de tuin moeten halen.
Binnen anderhalve week veranderde twee mooie grote buxus planten van een groene weelderige bol..in een geel, kaal en zielig hoopje plant vol met web en zonder enig leven nog te bespeuren.. Tot we beter keken..en tot de conclusie kwamen dat de plant juist vol met leven zat!…Honderden rupsen krioelde heen en weer…vechtend om het laatste zielige groene blaadje wat nog hier en daar te vinden was.
Achteraf was dit te voorkomen geweest als we de boosdoeners op tijd hadden bestreden. Conserve Garden is één van de biologisch insecticide tegen deze rupsen. Ook met Bacillus thuringiensis kunt u op een milieu vriendelijke manier met deze sloper de strijd aan gaan. Vraag voor meer informatie bij de verkoper.
Voor ons wat dat al veel te laat..en maakte ik dus maar van een nood een deugd.. en pakte mijn macro lens en mijn canon 7D camera. Heerlijk om weer even een oude liefde terug te vinden.. Macro fotografie, en zo dicht bij huis!
Ik hoop dat anderen mensen door mijn blog deze rupsen tijdig bestrijden, zodat de buxusplanten fijn kunnen blijven staan en gezond doorgroeien.