Workshop foto compilatie

Photoshop of photoshoppen blijft een grote hobby van mij. Zeker met het maken van compilaties.

Ooit kwam ik de mooie samengestelde foto’s  van Aad (Adrian) Sommeling tegen, en besloot een workshop bij deze meester met plaatjes te gaan volgen. Een hele dag continu bezig zijn met foto’s maken, ideeën ontwikkelen en uiteindelijk met photoshop de verschillende foto’s tot één geheel maken.

De dag begon met een Intro van Aad. Omdat het de hele dag stortregende zijn we met onze camera’s de sporthal in gedoken. (de workshop was in een school) We moesten ons behelpen met de beschikbare middelen. Geweldig om te zien hoe er in Aad zijn hoofd een beeld ontstaat wat waar we dus mee aan de slag gingen. Iedereen kreeg de mogelijkheid zelf de foto’s te maken. de twee jongetje apart, de bal.. en de bucket. Om er later een spectaculair plaatje van te vormen. Belangrijk is het standpunt van de verschillende foto’s. Anders zou het later niet kloppen ivm perspectief. Nadat we het concept hadden besproken, de foto’s op eigen laptop had geselecteerd gingen we aan de slag met photoshop. Langzaam kwam het plaatje tot stand.. stap voor stap. Toch ben ik thuis weer helemaal opnieuw begonnen met de bestaande foto’s en de nieuw verworven kennis. Het resultaat zie je boven dit artikel.

Dit was mijn allereerste complitaie..Binnenkort meer over deze leuke manier van fotograferen en het maken tot 1 geheel. Het blijft een geweldige manier tot het creëren van eigen werkelijkheden.