Blog JHS Design

Buxus mot, ik mot hem niet!

Posted by Arrianne on mei 21, 2017
Reacties uitgeschakeld voor Buxus mot, ik mot hem niet!
Category : Geen categorie

Wij hebben vandaag net als veel mensen uit onze buurt (Maaswijk, Spijkenisse) , de buxus planten uit de tuin moeten halen.
Binnen anderhalve week veranderde twee mooie grote buxus planten van een groene weelderige bol..in een geel, kaal en zielig hoopje plant vol met web en zonder enig leven nog te bespeuren.. Tot we beter keken..en tot de conclusie kwamen dat de plant juist vol met leven zat!…Honderden rupsen krioelde heen en weer…vechtend om het laatste zielige groene blaadje wat nog hier en daar te vinden was.
Achteraf was dit te voorkomen geweest als we de boosdoeners op tijd hadden bestreden. Conserve Garden is één van de biologisch insecticide tegen deze rupsen. Ook met Bacillus thuringiensis kunt u op een milieu vriendelijke manier met deze sloper de strijd aan gaan. Vraag voor meer informatie bij de verkoper.
Voor ons wat dat al veel te laat..en maakte ik dus maar van een nood een deugd.. en pakte mijn macro lens en mijn canon 7D camera. Heerlijk om weer even een oude liefde terug te vinden.. Macro fotografie, en zo dicht bij huis!
Ik hoop dat anderen mensen door mijn blog deze rupsen tijdig bestrijden, zodat de buxusplanten fijn kunnen blijven staan en gezond doorgroeien.

Geboorte fotografie

Posted by Arrianne on oktober 16, 2016
0
Category : Geen categorie

Fotografie kent vele soorten. Zo heb ik mij gespecialiseerd in studio fotografie en bedrijfsfotografie, zoals linkedin profiel foto’s en bruiloftrapportages.. En zo heb je uiteraard ook de fotografen die foto’s maken voor tijdschriften, kranten, of op locatie. Wat te denken van begrafenis fotografie.. Nu lijkt het mij heel lastig om mensen die verdriet hebben op de foto vast te leggen..het voelt toch als inbreuk op hun privacy. Hoewel ik ook echt daarvan hele mooie reportages heb gezien. Nou kwam half 2014 Lotte naar mij toe..Met een speciaal verzoek. Lotte zit in de kraamzorg en heeft een dochtertje. Ze vroeg mij of ik wel eens bevallingen fotografeer. Ik was en werd nieuwsgierig.. bevallingen?..Geboorte fotografie. Ze stuurde mij wat links en ik was onder de indruk van de mooie foto’s die zo prachtig echte emotie liet zien.. Ik werd enthousiast. Maar voor iemand die 70% van haar werk Produceert in een studio..is dit toch wel even andere koek!. De volgende vraag van Lotte was..of ik dan misschien..mocht zij ooit een tweede willen..haar bevalling wil fotograferen. Oh.. dacht ik..heftig.. maar ze is nog niet zwanger..en mocht dat ooit gebeuren dan duurt het ook weer negen maanden..Dus..dat is nog zo ver weg..dus ik riep in mijn enthousiasme..JA!..natuurlijk.. Afijn.. ineens was Lotte zwanger..en die negen maanden vlogen voorbij!. En ineens was het dan toch november. Mijn tas stond klaar. Telefoon 24/7 aan..naast mijn bed. want bevallen doen vrouwen niet op afgesproken tijden. Uiteindelijk begonnen de weeën in de loop van de ochtend. En werd Milou geboren laat in de middag. Prachtig en overweldigend om mee te mogen maken. Een kleine selectie van de foto’s is te zien in deze Gallery: Geboorte fotografie

Tanzania reportage

Posted by Arrianne on oktober 15, 2016
0
Category : Geen categorie

Begin juli begon de spannende reis naar Tanzania. Voor mij een zeer bijzondere reis om dat ik/wij sowieso niet dat soort verre reizen maken. Maar ook omdat ik al vanaf dag 1 dat ik het wist fantaseerde over de ongetwijfeld prachtige natuur en cultuur die ik daar aan zou treffen..en als fotograaf is dat natuurlijk het neusje van de zalm. De reis zou twee weken duren en we zouden twee natuur parken bezoeken. (parken is in mijn ogen niet de juiste benaming, het is en blijft een stuk ongerepte natuur waar de dieren echt leven in het wild. Ze hebben gelukkig wel de bescherming tegen jagers.) Nu was k zelf niet het meest onder de indruk van de olifanten en leeuwen, wat mijn 100% aandacht trok was de bevolking, hoe de mensen daar leven in letterlijk plag hutjes langs de weg. Hoe mensen daar aan hun eten komen, door zelf te verbouwen of hun goederen te verkopen op markten. Hoe gevaarlijk de mensen en kinderen daar zich verplaatsen lopend of fietsend over de grote weg samen met grote vrachtwagens. Hoe voorzichtig maar ook hoe vriendelijk de mensen je uiteindelijk benaderde. Ze vonden het geweldig om op de foto te gaan, en zichzelf een paar seconde later op beeld te kunnen zien. De groep om mij heen werd steeds groter. En ik..ik genoot..geweldig vond ik het. Mijn vader heeft dit gefilmd, zal dat tzt ook plaatsen, maar nu eerst een kleine selectie van de ruim 1000 foto’s die ik gemaakt heb.

Tanzania Gallery 

En toen ging de verkering uit..

Posted by Arrianne on oktober 14, 2016
0
Category : Geen categorie

Dat was even vervelend! Ga je met je complete familie van 13 personen een familie foto laten maken, gaat vlak erna de verkering van je zoon uit. Wat nu..?..En de foto hing in het groot al zo mooi aan de muur bij oma, waar deze als cadeau voor bedoeld was. Alle familie leden woonde ver uit elkaar dus ‘even’ een nieuwe foto maken was eigenlijk geen optie. Toen ben ik eens goed naar de foto gaan kijken..en bedacht..als zoon en moeder nu even terug komen.. dan kan ik vast wel met wat photoshop skills een nieuwere betere actuelere foto creëren. En zo geschiede…
..En toen waren er nog 12…

Eerste nieuwsbrief!

Posted by Arrianne on september 02, 2016
0
Category : Geen categorie

Bij een vernieuwde website, hoort ook een professionele nieuwsbrief dacht ik zelf.. Vandaar dat ik de afgelopen dagen bezig ben geweest om uit te vinden hoe ik op een leuke manier weetjes en acties bekend ga maken. Nou ben ik niet van plan om dagelijks, of zelfs maar wekelijks mails te gaan versturen met weinig inhoud, Nee! het lijk mij leuk om zo nu en dan wat leuks en nieuws te verzinnen en jullie daarvan op de hoogte te houden. Zo heb ik momenteel voor trouwe klanten, maar ook voor regelmatiger bezoekers van JHS Design en Facebook een aanbieding voor de maanden september en oktober.   Wil je weten wat? Abboneer je dan nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!. De nieuwsbrieven worden maximaal 6 tot 12 x verstuurd per jaar, dus wees niet bang dat ik je mail box spam. Volgend jaar april bestaat JHS Design alweer 10 jaar. Dus feestje!..hoe?.. Dat ga ik tzt allemaal vertellen in de JHS Nieuwsbrief. Meldt je via deze link  (rechts op de pagina) aan en wie tot ziens!

Mini Workshop Product Fotografie

Posted by Arrianne on augustus 29, 2016
0
Category : Geen categorie

Mijn nicht Ilse is ontzettend handig met haken en tovert het ene na het andere wilde-/huis-/dierentuin- beest uit haar haaknaalden. En omdat ze al haar weetjes en handigheid graag deelt is ze een blog begonnen over haken. Daar horen uiteraard ook professionele foto’s bij vond ze zelf. Dus na eerst hier in de studio wat geprobeerd te hebben besloot Ilse om een echte mini product studio te kopen. We konden aan de slag. De studio was een kubus van ong. 60×60 cm wit..met daarop gericht twee continu lampen. Na haar uitgelegd te hebben hoe ze het beste haar camera kon instellen. (goddank een Canon. 🙂 ).. en hoe ze het beste scherp kon stellen werden de eerste product foto’s al snel een feit. Ilse is een snelle leerling dus na een paar uur had ze het heel goed onder de knie. Nieuwsgierig naar haar Haaksels en kwaaksels? ..kijk dan op haar site voor tips en foto’s van haar kunstwerken. Haaksels&Kwaaksels

 

Bijzondere opdracht

Posted by Arrianne on augustus 21, 2016
1
Category : Geen categorie

In november werd ik benaderd voor een speciale foto shoot in de Hartelborgt. De hartelborgt is een Justitiële Jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Het zou gaan om één dag shooten binnen de muren van de jeugd gevangenis. Dit zou plaats vinden 3 dagen voor kerst. Al vroeg vertrok ik met al mijn spullen richting de Hartelborgt om daar mijn studio op te bouwen. De jongens zouden eerst allemaal gekapt worden door Carlos Kappers uit Rotterdam West om vervolgens met modern kapsel gefotografeerd te worden. Het was voor mij een bijzondere ervaring om zo’n hele dag tussen die muren te zitten. De bedoeling was dat het rond 17.00 afgelopen zou zijn, maar alles liep enorm uit en gevraagd werd of we wat langer door konden gaan. Uiteraard..geen probleem. En vervolgens bleven wij bij een groep jongens mee eten om zo ook te zien hoe het er per afdeling er aan toe gaat in zo’n instituut. De foto’s kan ik hier om privacy redenen niet plaatsen. Maar vertrouw mij er op..er zaten echte modellen bij kan ik je verzekeren.

Compilatie Zomerpret

Posted by Arrianne on augustus 08, 2016
0
Category : Geen categorie

Dit ogenschijnlijk zomers plaatje is gemaakt in oktober bij een temperatuurtje  van 12 graden. En nee..ik dril mijn kinderen niet..ze werkte graag mee aan deze foto. Eigenlijk is deze afbeelding een samenstelling van vier losstaande foto’s. De achtergrond, Yannick, Julian en het vliegtuig. De jongens zijn in de studio gefotografeerd. Het vliegtuig ooit in Spanje en de achtergrond dus op een herfstachtige maar zonnige dag in de Bernisse. Dit was mijn eerste compilatie na de workshop bij Aad Sommeling. Leuk om met de vergaarde kennis zelf aan de slag te gaan en dus zelf een voorstelling te creëren. Met Photoshop eerst de verschillende onderwerpen uitknippen..schaduwen bij werken en nog wat nabewerking om van het plaatje één geheel te maken.
Klik op de  meer link hieronder om te zien hoe de vier originele foto’s eruit zien. :

(meer…)

De keukenhof

Posted by Arrianne on augustus 05, 2016
0
Category : Geen categorie

Veel gehoord over de Keukenhof, maar nog nooit geweest. Ik ben één van de weinige vrouwen op deze aardbol die niet zoveel met bloemen heeft. Maar omdat we een Braziliaans meisje in huis hadden die heel graag een keer die Hollandse tulpen wilde zien reden we dit voorjaar richting Lisse in de bollenstreek. Ik moet zeggen..ik keek mijn ogen uit. Wat een prachtige kleuren. Gelukkig scheen de zon wat mijn foto’s zeker ten goede kwam uiteraard. Helaas was ik (weer eens) mijn macro lens vergeten, maar met de canon EF 24-70 L f2.8 kon ik goed uit de voeten. Heel iets anders dan mijn gebruikelijke studio fotografie, maar daarom ook een hele leuke ervaring.
.

Bloemen Gallery

 

Workshop foto compilatie

Posted by Arrianne on augustus 01, 2016
0
Category : Photoshop, Workshop

Photoshop of photoshoppen blijft een grote hobby van mij. Zeker met het maken van compilaties.

Ooit kwam ik de mooie samengestelde foto’s  van Aad (Adrian) Sommeling tegen, en besloot een workshop bij deze meester met plaatjes te gaan volgen. Een hele dag continu bezig zijn met foto’s maken, ideeën ontwikkelen en uiteindelijk met photoshop de verschillende foto’s tot één geheel maken.

De dag begon met een Intro van Aad. Omdat het de hele dag stortregende zijn we met onze camera’s de sporthal in gedoken. (de workshop was in een school) We moesten ons behelpen met de beschikbare middelen. Geweldig om te zien hoe er in Aad zijn hoofd een beeld ontstaat wat waar we dus mee aan de slag gingen. Iedereen kreeg de mogelijkheid zelf de foto’s te maken. de twee jongetje apart, de bal.. en de bucket. Om er later een spectaculair plaatje van te vormen. Belangrijk is het standpunt van de verschillende foto’s. Anders zou het later niet kloppen ivm perspectief. Nadat we het concept hadden besproken, de foto’s op eigen laptop had geselecteerd gingen we aan de slag met photoshop. Langzaam kwam het plaatje tot stand.. stap voor stap. Toch ben ik thuis weer helemaal opnieuw begonnen met de bestaande foto’s en de nieuw verworven kennis. Het resultaat zie je boven dit artikel.

Dit was mijn allereerste complitaie..Binnenkort meer over deze leuke manier van fotograferen en het maken tot 1 geheel. Het blijft een geweldige manier tot het creëren van eigen werkelijkheden.

Page 1 of 212